Gå direkt till innehåll

Ämnen: Jordbruk, lantbruk, fiske

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

I ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels och kafferosteriet Löfbergs så serveras under mars månad ett särskilt framställt kaffe till hotellgästerna. Kaffet är resultatet av en ambition att stötta kvinnliga bönder och samtidigt bidra till att ställa om produktionen till att bli hållbart.

(Fotograf: Linda Prieditis)

Baljväxter utmanar köttet för att locka hamburgerälskaren

​En blodig burgare eller en grönt osande baljväxt-hamburgare? Nu lanserar Nordic Choice Hotels en ny sorts hamburgare i sina restauranger som kraftigt minskar CO2-utsläppen. Syftet är att erbjuda gästerna ett alternativ som inte enbart bidrar till ett hållbart lantbruk utan som också är minst lika oemotståndlig som originalet.

Inte fula nog för Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels trappar upp kampen mot matsvinnet

​Nu tar Nordic Choice Hotels upp kampen mot matsvinn. Från och med idag den 5 juni, på själva Världsmiljödagen, kommer Nordic Choice Hotels Stockholms-hotell att välja “ugly food” som en del i arbetet med att reducera matsvinn och minska miljöpåverkan.

Bra mat under tian nationell vinnare av Local EAT Award

Bra mat under tian nationell vinnare av Local EAT Award

Det blev “Portionen Under Tian” som tog hem den nationella vinsten i mat- och hållbarhetstävlingen Local EAT Award. Initiativet arbetar för att alla oavsett storlek på plånboken ska ha möjlighet att äta bra, hälsosam och hållbar mat. Nu går företaget vidare till finalen på EAT Stockholm Food Forum på måndag och har chansen att kamma hem 100 000 kronor.

Happy Onion Farm

Urbana jordbrukare vinner nordiskt hållbarhetspris

Det blev det urbana jordbrukskooperativet Happy Onion Farm i Malmö som tog hem regionspriset för södra Sverige i Local EAT Award 2016. Nu går de vidare i tävlingen och har chansen att ta hem huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter Stordalen.

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Det är utgångspunkten när Nordic Choice Hotels, Företagarna och EAT nu ger sig ut på jakt efter de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat.

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Den 30 mars startar årets version av matentreprenörstävlingen Local EAT Award. Nytt för i år är att organisationen Företagarna går in som partner till tävlingen och med sin lokala närvaro och stora kännedom om företagssverige kommer de att vara centrala för att utveckla tävlingen och nå ut bättre till potentiella vinnare.

Nordic Choice Hotels gratulerar Scandic till revanschen i årets Fairtrade Challenge

Den 15:e oktober deltog Nordic Choice Hotels på den årliga fikautmaningen Fairtrade Challange. En dag då organisationer och företag tävlar om att dela ut Fairtradeprodukter till flest möjliga människor för att uppmärksamma rättvis handel. Fjorårets vinnare, Nordic Choice Hotels, fick i år se sig slagna av fackförbundet Kommunal och Scandic.

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Nordic Choice Hotels och Naturskyddsföreningen har utsett fem regionala vinnare av Local EAT Award i Sverige. Under våren har entreprenörer och eldsjälar inom hållbar och hälsosam mat efterlysts och bland alla bidrag har nu totalt fem tävlanden plockats fram och korats. De fem finalisterna går nu vidare till finalen i Stockholm i juni där huvudvinnaren kommer att koras på EAT Stockholm Food Forum.

Samiska Apoteket utsedda till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Imorgon koras Samisk Apoteket i Västerbotten till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Clarion Collection Hotel Uman i Umeå. Det är efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts.

Ultuna mejeri utsedda till mittsveriges mat- och hållbarhetshjältar

Ultuna mejeri har utsetts till mittsveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Clarion Hotel Gillet i Uppsala. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Mjölbyföretaget Food for Progress utsedda till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Mjölbyföretaget Food for Progress till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Ekoxen i Linköping. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Scandinavian Aquasystems AB utsedda till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Scandinavian Aquasystems AB till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Den 16 oktober deltog Nordic Choice Hotels i Fairtrade Sveriges fikautmaning - Fairtrade Challenge. Målet var att servera flest möjliga Fairtrademärkta produkter till människor för att skapa uppmärksamhet runt rättvis handel. Nordic Choice Hotels vann tävlingen genom att servera 38 000 koppar ekologiskt Fairtrade-kaffe.

Nordisk tång vinnare av Local EAT Award

Nordisk tång vinnare av Local EAT Award

Över hundra bidrag från Sverige och Norge har under våren tävlat om priset Local EAT Award. Under gårdagens final i Stockholm var det tång från det norska företaget "Fremtidens Mat" som tog hem vinsten på 100 000 kronor. I finalen fanns också Kostenheten från Södertälje och Beat for Progress från Alingsås.

Kostenheten i Södertälje utsedda till svenska mathjältar

Idag korades Kostenheten i Södertälje till svenska mathjältar för region storsverige vid en tillställning på Clarion Hotel Arlanda Airport. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Lilla Bjers utsedda till Gotlands mathjälte

Idag korades Lilla Bjers till Gotlands mathjälte vid en tillställning på Clarion Hotel Wisby. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Visa mer