Gå direkt till innehåll

Ämnen: Detaljhandel

Positiva budskap minskar matsvinnet på frukostbuffén

Positiva budskap minskar matsvinnet på frukostbuffén

Den 29 september är det internationella matsvinnsdagen, instiftad av FN för att uppmärksamma att en tredjedel av all mat går till spillo. I linje med sitt mål att halvera matsvinnet till 2030 deltar Strawberry i det EU-finansierade projektet CHORIZO. En del av projektet har undersökt hur olika budskap vid frukostbuffén påverkar gästers beteende – och resultaten visar att rätt kommunikation kan gör

Initiativtagarna Lidls Vernes Popara och Clarion Hotel Malmö Lives Jens Lyckman.

Nordic Choice Hotels och Lidl i unikt samarbete kring rekrytering

Nordic Choice Hotels ingår idag ett unikt branschöverskridande samarbete med Lidl Sverige för att hjälpa varslade medarbetare till ny försörjning. Syftet förutom att hjälpa drabbade utifrån coronakrisen är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan på Lidl för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska.

Inte fula nog för Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels trappar upp kampen mot matsvinnet

​Nu tar Nordic Choice Hotels upp kampen mot matsvinn. Från och med idag den 5 juni, på själva Världsmiljödagen, kommer Nordic Choice Hotels Stockholms-hotell att välja “ugly food” som en del i arbetet med att reducera matsvinn och minska miljöpåverkan.

Nordic Choice Hotels gratulerar Scandic till revanschen i årets Fairtrade Challenge

Den 15:e oktober deltog Nordic Choice Hotels på den årliga fikautmaningen Fairtrade Challange. En dag då organisationer och företag tävlar om att dela ut Fairtradeprodukter till flest möjliga människor för att uppmärksamma rättvis handel. Fjorårets vinnare, Nordic Choice Hotels, fick i år se sig slagna av fackförbundet Kommunal och Scandic.

Nordic Choice Hotels först i Norden med Apple Pay

Nordic Choice Hotels först i Norden med Apple Pay

Som första hotellkedja i Norden, och en av de första utanför USA, introducerar nu Nordic Choice Hotels den kontantlösa betalmetoden Apple Pay på sina hotell. Tjänsten är den första globala lösningen som av branschen räknas kunna revolutionera människors betalbeteende.

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Nordic Choice Hotels och Naturskyddsföreningen har utsett fem regionala vinnare av Local EAT Award i Sverige. Under våren har entreprenörer och eldsjälar inom hållbar och hälsosam mat efterlysts och bland alla bidrag har nu totalt fem tävlanden plockats fram och korats. De fem finalisterna går nu vidare till finalen i Stockholm i juni där huvudvinnaren kommer att koras på EAT Stockholm Food Forum.

Samiska Apoteket utsedda till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Imorgon koras Samisk Apoteket i Västerbotten till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Clarion Collection Hotel Uman i Umeå. Det är efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts.

Mjölbyföretaget Food for Progress utsedda till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Mjölbyföretaget Food for Progress till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Ekoxen i Linköping. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Scandinavian Aquasystems AB utsedda till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Scandinavian Aquasystems AB till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Den 16 oktober deltog Nordic Choice Hotels i Fairtrade Sveriges fikautmaning - Fairtrade Challenge. Målet var att servera flest möjliga Fairtrademärkta produkter till människor för att skapa uppmärksamhet runt rättvis handel. Nordic Choice Hotels vann tävlingen genom att servera 38 000 koppar ekologiskt Fairtrade-kaffe.

163 700 skäl till en inkluderande arbetsmarknad

Enligt SCB var det i maj 163 700 ungdomar mellan 15-24 år som var arbetslösa. Och trots att Sverige haft hög ungdomsarbetslöshet under hela 2000-talet oavsett regering och konjunktur så träter fortfarande parterna om vad som behöver göras. Petter Stordalen bjuder därför in till almedalsseminarium.

Nordisk tång vinnare av Local EAT Award

Nordisk tång vinnare av Local EAT Award

Över hundra bidrag från Sverige och Norge har under våren tävlat om priset Local EAT Award. Under gårdagens final i Stockholm var det tång från det norska företaget "Fremtidens Mat" som tog hem vinsten på 100 000 kronor. I finalen fanns också Kostenheten från Södertälje och Beat for Progress från Alingsås.

Kostenheten i Södertälje utsedda till svenska mathjältar

Idag korades Kostenheten i Södertälje till svenska mathjältar för region storsverige vid en tillställning på Clarion Hotel Arlanda Airport. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Lilla Bjers utsedda till Gotlands mathjälte

Idag korades Lilla Bjers till Gotlands mathjälte vid en tillställning på Clarion Hotel Wisby. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Petter Stordalen och Marie Söderqvist utser Jämtlands mathjälte

Torsdagen den 22 maj korar Petter Stordalen och Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist Jämtlands mathjälte. Under april månad har jakten pågått att finna de lokala hjältarna som dagligen arbetar med produkter, tjänster eller initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.

Petter Stordalen och Marie Söderqvist utser Gotlands mathjälte

Torsdagen den 22 maj korar Petter Stordalen och Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist Gotlands mathjälte. Under april månad har jakten pågått att finna de lokala hjältarna som dagligen arbetar med produkter, tjänster eller initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.

Beat food for progress i Alingsås utsedda till Västra Götalands mathjälte

Idag korades Beat food for progress i Alingsås till Västra Götalands mathjälte vid en tillställning på Clarion Hotel Post i Göteborg. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Marmeladmakeriet i Helsingborg utsedda till Skånes mathjälte

Idag korades Marmeladmakeriet i Helsingborg till Skånes mathjälte vid en tillställning på Comfort Hotel Malmö. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.

Petter Stordalen och Marie Söderqvist utser Västra Götalands mathjälte

Tisdagen den 13 maj korar Petter Stordalen och Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist Västra Götalands mathjälte. Under april månad har jakten pågått att finna de lokala hjältarna som dagligen arbetar med produkter, tjänster eller initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.

Visa mer