Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar, rapporter

Comfort Hotel etablerar sig i Skellefteå med fler än 200 rum

Comfort Hotel etablerar sig i Skellefteå med fler än 200 rum

Quality Hotel Skellefteå Stadshotell stannar kvar inom Nordic Choice Hotels-familjen med ett nytt hotellkoncept för att attrahera den ökade efterfrågan efter ett prisvärt boende mitt i stan. I sommar byter hotellet namn till Comfort Hotel Skellefteå och blir därmed stadens största hotell med 206 rum.
Norrland och framförallt Västerbottens län är en av de mest expansiva regionerna i Sverige jus

Nordic Choice Hotels anseende stort  när svenskarna rankar företag

Nordic Choice Hotels anseende stort när svenskarna rankar företag

Kantar Sifo presenterar nu resultatet av sin årliga mätning av hur svenskarna ser på landets mest välkända företag. Nordic Choice Hotels placerar sig i toppskiktet och är det enda av de undersökta företagen inom resenäringen med betyget ”högt anseende”.

Nordic Choice Hotels inleder samarbete för att trygga våldsutsatta kvinnor och barn

Nordic Choice Hotels inleder samarbete för att trygga våldsutsatta kvinnor och barn

Coronapandemin slår hårt i samhället och kvinnor och barn är extra utsatta. Nu vittnar globala- och svenska kvinnorättsorganisationer om att våldet eskalerar och blir allt grövre mot just denna grupp. Därför inleder nu Nordic Choice Hotels ett samarbete med den nystartade stiftelsen Her House Foundation för att bidra med säkra akutboenden när jourhemmen blir fulla.

Nordic Choice Hotels ett av Sveriges mest rekommenderade varumärken

YouGov har i BrandIndex tittat närmare på vilka företag och varumärken som är bra på att skapa ambassadörer, det vill säga nöjda kunder som rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta. Ny på listan för 2019 är Nordic Choice Hotels som är Sveriges tionde mest rekommenderade varumärke.

Petter A. Stordalen og Torgeir Silseth på Nordic Choice Hotels sin Vinterkonferanse.

Nordic Choice Hotels levererar starkt resultat under innovationsåret 2017

2017 har varit ett bra år för Nordic Choice Hotels. Bolaget levererar sitt bästa driftsresultat genom tiderna och både i Sverige, Norge och totalt för den nordiska marknaden får man ta emot priset som bästa hotellbolag. Ett ord definierar fjolårets utveckling, nämligen innovation.

Bild: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels skapar framtidens hotell i samarbete med KTH

​Nordic Choice Hotels har inlett ett samarbete med KTH Live-In Lab och upplåter hotellrum som testbädd för att möjliggöra tester och forskning. Syftet med satsningen är att kunna bygga mer hållbara och kostnadseffektiva hotell i framtiden.

Nordic Choice Hotels utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Nordic Choice Hotels utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Igår kväll utsågs vinnaren av utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. Nordic Choice Hotels placerade sig i topp i kategorin “Stora företag” och blev därmed bäst inom hotellbranschen. Alla tävlande företag genomgår en analys och resultatet baseras på en medarbetarundersökning som utförs av det internationella företaget Great Place to Work.

Petter A Stordalen

Petter Stordalen korad till Norges mest innovativa ledare

700 kommunikationsexperter har sagt sitt. Nordic Choice Hotels ägare och grundaren av Strawberry, Petter A Stordalen har utsetts till Norges mest innovativa ledare i den årliga undersökningen Kommunikatören.

Vinnarna av Human Growth Award 2017.

Nordic Choice Hotels prisade som de mest nytänkande inom Human resources

Bland mängder av nominerade så blev det Nordic Choice Hotels som ikväll tog hem Human Growth Award. Priset har instiftats för att hylla och lyfta fram nytänkande insatser inom HR. I fokus för juryns bedömning låg HR-team som skapar starka företagskulturer, frigör engagemang hos ledare och medarbetare och som tillsammans skapar resultat på sista raden.

Petter A Stordalen och Torgeir Silseth

Rekordår för Nordic Choice Hotels

2016 blev ett historiskt bra år för Nordic Choice Hotels. Utöver att ha levererat koncernens bästa resultat någonsin, gjorde Nordic Choice Hotels rent bord vid årets branschgala Grand Travel Award genom att ta hem utmärkelserna ”bästa hotellkedja i Sverige, Norge och Norden”.

Effektivt vapen mot skolornas matsvinn prisas

Effektivt vapen mot skolornas matsvinn prisas

Det blev IT-lösningen Måltidsoptimering från QualiFare Consulting AB som blev regionsvinnaren av Local EAT Award 2016. Genom att koppla samman skolornas frånvarosystem med skolköken så anpassas antalet måltider som lagas efter hur många elever som ska äta. Genom lösningen kan skolornas matsvinn kraftigt minskas och därmed påfrestningarna på miljön.

Umeå Smakfestival

Nordisk hållbarhetstävling fick smak på Umeå

Det blev en festival i Umeå som bygger på matglädje och lokal och hållbar mat och dryck som vinner årets Local EAT Award i norra Sverige. Umeå Smakfestival får nu chansen att tävla om huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter Stordalen.

Nordic Choice Hotels re-lanserar doggy bagen

Nordic Choice Hotels re-lanserar doggy bagen

Nordic Choice Hotels inför en ny policy på sina à la carterestauranger Brasserie X och Kitchen & Table. Restaurangerna kommer med start nu i april att aktivt erbjuda sina gäster doggy bag ifall de inte ätit upp sin mat. Genom den nya policyn vill man bidra till att minska matsvinnet.

Gustav Stenbeck miljömäktigast i hotellbranschen

Med läsarnas hjälp så korade idag tidningen Miljöaktuellt Sveriges 101 miljömäktigaste personer 2015. Vinnarna utsågs efter nomineringar från tidningens läsare. Nordic Choice Hotels miljöchef Gustav Stenbeck utsågs till miljömäktigaste i hotellbranschen.