Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljö, energi

The Social lanserar säsongens burgare i samarbete med Burgerdudes

The Social lanserar säsongens burgare i samarbete med Burgerdudes

The Social, en av restaurangkedjorna inom hotellgruppen Strawberry med över 50 enheter i Norden, är stolta över att tillsammans med världens ledande hamburgerexperter, Burgerdudes, presentera "Säsongens burgare". Under hela november kommer denna unika kreation att serveras på samtliga The Social-restauranger i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Positiva budskap minskar matsvinnet på frukostbuffén

Positiva budskap minskar matsvinnet på frukostbuffén

Den 29 september är det internationella matsvinnsdagen, instiftad av FN för att uppmärksamma att en tredjedel av all mat går till spillo. I linje med sitt mål att halvera matsvinnet till 2030 deltar Strawberry i det EU-finansierade projektet CHORIZO. En del av projektet har undersökt hur olika budskap vid frukostbuffén påverkar gästers beteende – och resultaten visar att rätt kommunikation kan gör

Clarion Hotel & Congress Sea U är värd for A Sustainable Tomorrow 2024.

Från ord till handling på Clarion Hotel & Congress Sea U

För andra året i rad är Strawberry med som huvudpartner till A Sustainable Tomorrow och i år är det Clarion Hotel & Congress Sea U i Helsingborg som är värd för eventet som går av stapeln den 11 september. Eventet samlar omkring 300 deltagare fysiskt och 30 000 personer digitalt.
Hos Strawberry står hållbarhet högt på agendan och koncernen har satt ett ambitiöst mål att vara klimatneutrala

Strawberry lanserar miljörapport för konferenser och event

Strawberry lanserar miljörapport för konferenser och event

Som en del i koncernens strategi att bli klimatneutrala i egen drift till 2030 lanserar man nu en miljörapport för att minska sina egna utsläpp och hjälpa kunderna minska sina. Rapporten är en av de första i sitt slag i Norden och inkluderar utsläpp av koldioxid, energi och vattenanvändning.
Siffrorna i rapporten är baserat på den specifika konferensanläggningen och konferensen och visar hur de

Strawberry blir första hotellkoncernen i norden med Juicy Marbles på menyn

Strawberry blir första hotellkoncernen i norden med Juicy Marbles på menyn

Som en del i att minska sin klimatpåverkan och bli koldioxidneutrala i egen verksamhet 2030 utan klimatkompensation lanserar Strawberry ett nytt partnerskap tillsammans med Juicy Marbles. Sedan den 19 februari kan gästerna på 8 utvalda Strawberry hotell i Norden testa den nya rätten.
Juicy Marbles erbjuder en växtbaserad maträtt som till utseendet, konsistensen och smaken liknar kött. Den nya

Strawberry och Slättö lanserar ny hotellkedja

Strawberry och Slättö lanserar ny hotellkedja

En helt ny hotellkedja med nordiska ambitioner är resultatet då Petter Stordalens Strawberry och fastighetsinvesteraren Slättö presenterar ett nytt samarbete med fokus på strategiska platser, kvalité och hög hållbarhet. Inom tio år kommer kedjan att bestå av minst 20 hotell.

Foto: Photo87.se

Strawberry går in i strategiskt partnerskap med nordiskt hållbarhetsnätverk

Strawberry och A Sustainable Tomorrow vill tillsammans inkludera fler människor i hållbarhetsomställningen i Norden. Hållbarhet är ett av Strawberrys strategiska fokusområden och en grundpelare i hotellverksamheten och målet är att vara klimatneutrala i egen drift 2030 och samtidigt minska utsläppen från värdekedjan med 50 procent till samma år.

Utöver de befintliga hållbarhetssatsningar so

100 ton kaffe får ny förpackning

100 ton kaffe får ny förpackning

Sedan 2002 har Löfbergs varit huvudleverantör av ekologiskt Fairtrade-kaffe till Strawberry. Tidigare i år lanserade Löfbergs klimatvänliga förpackningar i monolaminat. Nu är förpackningen tillgänglig för volymprodukter och Strawberry är först ut.
Den 5 juni är Världsmiljödagen, med målet att mobilisera åtgärder från alla världens hörn för att fira, skydda och återställa vår planet. Samma dag b

Comfort Hotel Solna, nollenergihotell. Foto: Lasse Olsson

Nordic Choice Hotels lanserar klimatfond för att accelerera sitt hållbarhetsarbete

Fonden som lanseras i april är tänkt att finansiera utvecklingen av klimatvänliga lösningar för hotellindustrin med målet att skapa en grönare framtid. I samband med lanseringen av fonden erbjuder Nordic Choice Hotels sina gäster att bidra genom att avsäga sig städning under sin vistelse på hotellen under konceptet Green Stay.
Att avstå städning ger en dubbelt positiv effekt, dels genom att gä

Tak och fasad på House of Choice pryds med solcellspaneler.

Skandinaviens första nollenergihotell är nu i drift

Tisdagen den 1 juni checkade de första hotellgästerna in på Comfort Hotel Solna. Hotellet är först i Skandinavien, kanske världen, med att alstra mer energi än vad det förbrukar tack vare låg energianvändning i kombination med fasad och tak klädda med solcellspaneler.

Jönköpings snällaste spöke utmanas när Clarion Collection Hotel Victoria bygger ut och renoverar

Jönköpings snällaste spöke utmanas när Clarion Collection Hotel Victoria bygger ut och renoverar

Clarion Collection Hotel Victoria är Jönköpings mest populära hotell. För att möta efterfrågan så har den senaste tiden hotellet byggts ut med ytterligare 38 hotellrum och nu har renoveringen av 32 av hotellets ursprungliga hotellrum påbörjats. Men förändringen påverkar rummen 426, 427 och 428 där spöket Ebba Ramsay sägs gå igen. Frågan är nu hur Ebba kommer reagera på förändringen.

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

I ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels och kafferosteriet Löfbergs så serveras under mars månad ett särskilt framställt kaffe till hotellgästerna. Kaffet är resultatet av en ambition att stötta kvinnliga bönder och samtidigt bidra till att ställa om produktionen till att bli hållbart.

Nordic Choice Hotels klimatkompenserar för sina kaffeinköp. Varje dag serveras sammanlagt 70 000 koppar ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe på hotellen inom kedjan.

Nordic Choice Hotels klimatkompenserar för inköp av kaffe

Varje dag serveras sammanlagt 70 000 koppar ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe på hotellen inom Nordic Choice Hotels. Tillsammans med kaffeleverantören Löfbergs klimatkompenserade hotellkedjan 382 ton koldioxid för sina kaffeinköp under 2018, vilket motsvarar 5700 flygresor mellan Stockholm och Oslo.

Nordic Choice Hotels i nytt samarbete kring klimatsmarta on-demand transporter

Nordic Choice Hotels i nytt samarbete kring klimatsmarta on-demand transporter

Med fokuset att erbjuda hotellgästen upplevelser som förhöjer och förenklar hotellvistelsen samtidigt som den bidrar till att styra samhället i en grön riktning så har Nordic Choice Hotels ingått ett samarbete med MobilityTech-bolaget AYO om installation av el-scootrar på 82 av sina hotell i Sverige, Norge och Danmark.

Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetsdirektör Nordic Choice Hotels. Bild: Nordic Choice Hotels

Rekordsnabb avveckling av engångsplast

I januari meddelade Nordic Choice Hotels att samtliga 195 hotell ska ta bort all onödig engångsplast under 2019. Redan efter halva tiden är målet nått. Hotellkoncernen bevisar därmed att EU:s nya lagstiftning skulle vara möjlig att genomföra redan idag.

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

När den Indiska regeringen nyligen arrangerade eventet “Kumbh Mela, för en bättre och hållbar värld”, så hade en särskild inbjudan gått till Quality Hotels driftsdirektör Susanna Ståhl. På plats i Kumbh Mela och New Delhi fick hon möjlighet att berätta om hennes och Nordic Choice Hotels arbete för ett hållbart ledarskap.

Nordic Choice Hotels tar bort all onödig engångsplast.

Nordic Choice Hotels tar bort all onödig engångsplast

Förra året checkade hotellkedjan Comfort Hotel in på rehab för sitt plastmissbruk. Nu väljer hela Nordic Choice Hotels-koncernen att följa hotellkedjans exempel genom att ta bort all onödig engångsplast under 2019. Tillsammans med Hurtigruten och WWF har Nordic Choice Hotels startat en “plaststafett” med målet att skapa en anti-plast rörelse inom flera branscher och organisationer.

Harald Bjugstad-Holm, ny hållbarhetsdirektör på Nordic Choice Hotels. Bild: Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels får ny hållbarhetsdirektör

Nordic Choice Hotels har anställt Harald Bjugstad-Holm som ny direktör för hotellkoncernens miljö- och hållbarhetsarbete - We Care. Bjugstad-Holm kommer närmast från den norska finans- och försäkringskoncernen Storebrand, där han arbetat med hållbarhetsfrågor kopplade till ekonomisk lönsamhet och affärsutveckling.

Visa mer