Gå direkt till innehåll

Ämnen: Industri, tillverkning

Strawberry lanserar den nya hotellkedjan Stopover

Strawberry lanserar den nya hotellkedjan Stopover

Nästa år öppnar det första hotellet av ett 20-tal i den nya hotellkedjan Stopover. De klimatsmarta hotellen har elbilsresenären i fokus och förutom en skön säng att sova i, digitala och effektiva gästlösningar så erbjuds också spännande tjänster för både barnen och de fyrfota familjemedlemmarna.

Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Hållbarhetsindexet lanserades den 19 juni och presenteras genom en skala från 1-10 för varje enskilt hotell på företagets hemsida. Initiativet är ett steg i koncernens strategi att vara klimatneutrala i sin verksamhet 2030.
Framöver ska gäster och medlemmar som bor på ett av Strawberrys 229 hotell i Norden få en inblick i hur hotellet arbetar med hållbarhet när de bokar övernattningar. Hållbarh

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Det är utgångspunkten när Nordic Choice Hotels, Företagarna och EAT nu ger sig ut på jakt efter de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat.

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Den 30 mars startar årets version av matentreprenörstävlingen Local EAT Award. Nytt för i år är att organisationen Företagarna går in som partner till tävlingen och med sin lokala närvaro och stora kännedom om företagssverige kommer de att vara centrala för att utveckla tävlingen och nå ut bättre till potentiella vinnare.

Nordic Choice Hotels gratulerar Scandic till revanschen i årets Fairtrade Challenge

Den 15:e oktober deltog Nordic Choice Hotels på den årliga fikautmaningen Fairtrade Challange. En dag då organisationer och företag tävlar om att dela ut Fairtradeprodukter till flest möjliga människor för att uppmärksamma rättvis handel. Fjorårets vinnare, Nordic Choice Hotels, fick i år se sig slagna av fackförbundet Kommunal och Scandic.

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Nordic Choice Hotels och Naturskyddsföreningen har utsett fem regionala vinnare av Local EAT Award i Sverige. Under våren har entreprenörer och eldsjälar inom hållbar och hälsosam mat efterlysts och bland alla bidrag har nu totalt fem tävlanden plockats fram och korats. De fem finalisterna går nu vidare till finalen i Stockholm i juni där huvudvinnaren kommer att koras på EAT Stockholm Food Forum.

Ultuna mejeri utsedda till mittsveriges mat- och hållbarhetshjältar

Ultuna mejeri har utsetts till mittsveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Clarion Hotel Gillet i Uppsala. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Mjölbyföretaget Food for Progress utsedda till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Mjölbyföretaget Food for Progress till östra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Ekoxen i Linköping. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Scandinavian Aquasystems AB utsedda till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Idag korades Scandinavian Aquasystems AB till södra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts och har chansen till 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

Petter Stordalen och Marie Söderqvist utser Gotlands mathjälte

Torsdagen den 22 maj korar Petter Stordalen och Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist Gotlands mathjälte. Under april månad har jakten pågått att finna de lokala hjältarna som dagligen arbetar med produkter, tjänster eller initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.