Gå direkt till innehåll

Ämnen: Skogsbruk

Happy Onion Farm

Urbana jordbrukare vinner nordiskt hållbarhetspris

Det blev det urbana jordbrukskooperativet Happy Onion Farm i Malmö som tog hem regionspriset för södra Sverige i Local EAT Award 2016. Nu går de vidare i tävlingen och har chansen att ta hem huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter Stordalen.

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Det är utgångspunkten när Nordic Choice Hotels, Företagarna och EAT nu ger sig ut på jakt efter de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat.

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Den 16 oktober deltog Nordic Choice Hotels i Fairtrade Sveriges fikautmaning - Fairtrade Challenge. Målet var att servera flest möjliga Fairtrademärkta produkter till människor för att skapa uppmärksamhet runt rättvis handel. Nordic Choice Hotels vann tävlingen genom att servera 38 000 koppar ekologiskt Fairtrade-kaffe.

Nordic Choice Hotels tar nytt initiativ kring palmolja

Efter att Clarion Hotel i våras blev Europas första palmoljefria hotellkedja tar nu Nordic Choice Hotels ytterligare ett initiativ kring palmoljan. Tillsammans med elva andra företag kommer man nu arbeta för att främja certifierad och hållbart producerad palmolja.