Gå direkt till innehåll

Ämnen: Offentlig sektor

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

När den Indiska regeringen nyligen arrangerade eventet “Kumbh Mela, för en bättre och hållbar värld”, så hade en särskild inbjudan gått till Quality Hotels driftsdirektör Susanna Ståhl. På plats i Kumbh Mela och New Delhi fick hon möjlighet att berätta om hennes och Nordic Choice Hotels arbete för ett hållbart ledarskap.

Petter Stordalen mottagare av Stockholms Handelskammares Boosting the Capital-pris

Petter Stordalen mottagare av Stockholms Handelskammares Boosting the Capital-pris

Under en ceremoni på Stockholms Handelskammare presenterades idag Petter Stordalen som vinnare av organisationens Boosting the Capital-pris. Prisets syfte är att uppmärksamma initiativ som bidragit till att göra huvudstadsregionen mer innovativ, inkluderande och utåtriktad. Stordalen fick priset med anledning av hans initiativ med juridisk rådgivning för utvisningshotade medarbetare.

Ali Popal utses till Årets medarbetare på Nordic Choice Hotels Vinterkonferens.

Nordic Choice Hotels inrättar advokathjälp för utvisningshotade medarbetare

Nordic Choice Hotels inrättar en hjälpfunktion dit medarbetare som riskerar utvisning kan vända sig för att få advokathjälp. Funktionen är ett resultat av att många av koncernens hotell har medarbetare som fått utvisningsbesked. En av dem är Ali Popal i Visby. Den inrättade funktionen bär därför hans namn Ali-hjälpen.

Elever på Realgymnasiet.

Nordic Choice Hotels och Realgymnasiet startar utbildning med jobbgaranti

Utmaningarna kring kompetensförsörjning inom besöksnäringen är enorma. I takt med att branschen fortsätter växa så är situationen på väg att bli kritisk. För att motverka detta har Nordic Choice Hotels tillsammans med Realgymnasiet valt att starta en egen yrkesinriktad gymnasieutbildning. Efter avslutad och godkänd utbildning så garanteras eleven minst sex månaders anställning.

Petter A Stordalen

Pressinbjudan: Petter Stordalen presenterar nya ministrar

På plats i Almedalen kommer entreprenören Petter A Stordalen presenterar en toppning av Stefan Löfvens lag. Det är fem nya ministrar som var och en utmärkt sig för sitt engagemang som de kombinerat med stor genomförandekraft.

Camilla Byrinder vinnare av Local EAT Award 2016

Verktyg mot matsvinn vinnare av nordiskt hållbarhetspris

Det blev Camilla Byrinder från Stockholm som gick segrande ur Local EAT Award 2016. Hennes lösning för att minska matsvinnet i landets skolor konkurrerade ut 9 andra regionala vinnare från Sverige och Norge. Vinsten hon idag fick ta emot på EAT Stockholm Food Forum var 100 000 kronor och mentormöte hos entreprenören Petter A Stordalen.

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Sveriges främsta matentreprenörer utsedda

Nordic Choice Hotels och Naturskyddsföreningen har utsett fem regionala vinnare av Local EAT Award i Sverige. Under våren har entreprenörer och eldsjälar inom hållbar och hälsosam mat efterlysts och bland alla bidrag har nu totalt fem tävlanden plockats fram och korats. De fem finalisterna går nu vidare till finalen i Stockholm i juni där huvudvinnaren kommer att koras på EAT Stockholm Food Forum.

Nordic Choice Hotels och Samhall i långsiktigt samarbete

Genom ett nationellt samarbetsavtal har Nordic Choice Hotels och Samhall AB inlett ett långsiktigt samarbete för rekrytering. Ambitionen är att ett 60-tal medarbetare från Samhall ska anställas hos Nordic Choice Hotels de närmaste två åren.

Gustav Stenbeck miljömäktigast i hotellbranschen

Med läsarnas hjälp så korade idag tidningen Miljöaktuellt Sveriges 101 miljömäktigaste personer 2015. Vinnarna utsågs efter nomineringar från tidningens läsare. Nordic Choice Hotels miljöchef Gustav Stenbeck utsågs till miljömäktigaste i hotellbranschen.

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Västmanland tippas som vinnare av nordisk mattävling

Nu är jakten igång för att hitta länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Vinnaren av Local EAT Award koras i juni och får 100 000 kronor.

Nordic Choice Hotels prisat som Sveriges bästa arbetsplats i resebranschen

Igår kväll korades Nordic Choice Hotels till Sveriges bästa arbetsplats i resebranschen och som Sveriges tionde bästa i samtliga branschkategorier för stora organisationer. Vinnaren utsågs av Great Place to Work och är resultatet av världens största arbetsplatsstudie som årligen genomförs i 45 länder över hela världen.

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Den 16 oktober deltog Nordic Choice Hotels i Fairtrade Sveriges fikautmaning - Fairtrade Challenge. Målet var att servera flest möjliga Fairtrademärkta produkter till människor för att skapa uppmärksamhet runt rättvis handel. Nordic Choice Hotels vann tävlingen genom att servera 38 000 koppar ekologiskt Fairtrade-kaffe.

Nordic Choice Hotels tar nytt initiativ kring palmolja

Efter att Clarion Hotel i våras blev Europas första palmoljefria hotellkedja tar nu Nordic Choice Hotels ytterligare ett initiativ kring palmoljan. Tillsammans med elva andra företag kommer man nu arbeta för att främja certifierad och hållbart producerad palmolja.

163 700 skäl till en inkluderande arbetsmarknad

Enligt SCB var det i maj 163 700 ungdomar mellan 15-24 år som var arbetslösa. Och trots att Sverige haft hög ungdomsarbetslöshet under hela 2000-talet oavsett regering och konjunktur så träter fortfarande parterna om vad som behöver göras. Petter Stordalen bjuder därför in till almedalsseminarium.

Petter Stordalen öppnar nytt hotell i Malmö

Petter Stordalen öppnar nytt hotell i Malmö

Sommaren 2016 slås dörrarna upp till nya Clarion Collection Hotel S:t Gertrud i Malmö. Hotellet blir Petter A Stordalens sjätte i staden och kommer sysselsätta ett 40-tal medarbetare.

Petter Stordalen korad till bästa Malmöambassadör

Petter Stordalen korad till bästa Malmöambassadör

Petter Stordalen blev igår vinnare av Malmö näringslivsgalas utmärkelse Bästa Malmöambassadör. Det var en mycket glad och rörd Petter Stordalen som inför 1500 galadeltagare tog emot priset.

Nu bygger vi framtidens möten!

Vi vet att Sverige kan bli världsbäst på möten och events, det säger Kristina Landeström, ordförande MPI Sweden, Niklas Birgetz, vd SEFS och David Åberg, VP Sales Nordic Choice Hotels. Därför har vi samlats under ett tak i samband med Mötesindustriveckan och genomför Next Generation Meetings tillsammans.

Visa mer