Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hälsa, sjukvård, läkemedel

Nordic Choice Hotels börjar med munskydd för anställda

Nordic Choice Hotels börjar med munskydd för anställda

Nordic Choice Hotels fortsätter lansera trygghetsåtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. Från och med nästa vecka införs obligatorisk användning av munskydd för hotellanställda som har direktkontakt med hotellgäster.

(Fotograf: Linda Prieditis)

Baljväxter utmanar köttet för att locka hamburgerälskaren

​En blodig burgare eller en grönt osande baljväxt-hamburgare? Nu lanserar Nordic Choice Hotels en ny sorts hamburgare i sina restauranger som kraftigt minskar CO2-utsläppen. Syftet är att erbjuda gästerna ett alternativ som inte enbart bidrar till ett hållbart lantbruk utan som också är minst lika oemotståndlig som originalet.

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Jakten på Sveriges främsta matentreprenör är igång

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Det är utgångspunkten när Nordic Choice Hotels, Företagarna och EAT nu ger sig ut på jakt efter de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat.

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Nordic Choice Hotels inleder samarbete med Företagarna

Den 30 mars startar årets version av matentreprenörstävlingen Local EAT Award. Nytt för i år är att organisationen Företagarna går in som partner till tävlingen och med sin lokala närvaro och stora kännedom om företagssverige kommer de att vara centrala för att utveckla tävlingen och nå ut bättre till potentiella vinnare.

Samiska Apoteket utsedda till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar

Imorgon koras Samisk Apoteket i Västerbotten till norra Sveriges mat- och hållbarhetshjältar vid en tillställning på Clarion Collection Hotel Uman i Umeå. Det är efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under våren som de regionala vinnarna av Local EAT Award nu utsetts.

Nordic Choice Hotels prisat som Sveriges bästa arbetsplats i resebranschen

Igår kväll korades Nordic Choice Hotels till Sveriges bästa arbetsplats i resebranschen och som Sveriges tionde bästa i samtliga branschkategorier för stora organisationer. Vinnaren utsågs av Great Place to Work och är resultatet av världens största arbetsplatsstudie som årligen genomförs i 45 länder över hela världen.

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Nordic Choice Hotels vann Fairtrade Challenge Sverige

Den 16 oktober deltog Nordic Choice Hotels i Fairtrade Sveriges fikautmaning - Fairtrade Challenge. Målet var att servera flest möjliga Fairtrademärkta produkter till människor för att skapa uppmärksamhet runt rättvis handel. Nordic Choice Hotels vann tävlingen genom att servera 38 000 koppar ekologiskt Fairtrade-kaffe.

Petter Stordalen och Marie Söderqvist utser Västra Götalands mathjälte

Tisdagen den 13 maj korar Petter Stordalen och Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist Västra Götalands mathjälte. Under april månad har jakten pågått att finna de lokala hjältarna som dagligen arbetar med produkter, tjänster eller initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.