Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande

Marianne Orderud tillträder positionen som Vice President Marketing & Digital Sales i Strawberry.

Strawberry rekryterar ny VP Marketing & Digital Sales

Det blir Marianne Orderud som tillträder positionen som Vice President Marketing & Digital Sales. Marianne kommer senast från tjänsten som Marknad- och Kommunikationsdirektör på SATS.
Positionen som VP Marketing & Digital är en nyckelroll i Strawberrys plan om ytterligare tillväxt, och ambitionerna för framtiden är större än någonsin. Med nya partners i lojalitetsprogrammet och en ambit

Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Strawberry första hotellkedjan i Norden med hållbarhetsindex för hotellbokningar

Hållbarhetsindexet lanserades den 19 juni och presenteras genom en skala från 1-10 för varje enskilt hotell på företagets hemsida. Initiativet är ett steg i koncernens strategi att vara klimatneutrala i sin verksamhet 2030.
Framöver ska gäster och medlemmar som bor på ett av Strawberrys 229 hotell i Norden få en inblick i hur hotellet arbetar med hållbarhet när de bokar övernattningar. Hållbarh

SKA LEDA QUALITY HOTEL I NORDEN: Jannicka Jingryd blir kedjedirektör för alla nordiska Quality Hotel.

Strawberry förstärker sitt team med en ny topprekrytering

Jannicka Jingryd kommer att leda Quality Hotel i Norden. Rekryteringen innebär att samtliga hotellkedjor inom Strawberry har fått en ny kedjedirektör inom tre månader. Jingryd kommer från positionen som Chief Operating Officer inom Social Eatertainment Group.

Nordic Choice Hotels stöttar Musikhjälpen

Nordic Choice Hotels samlade in över 200.000 kr till Musikhjälpen 2022

Till Musikhjälpens årliga insamling samlade Nordic Choice Hotels in över 200.000 kronor. Hotellkoncernen hjälpte till att samla in donationer till årets ändamål “För en tryggare barndom på flykt från krig” genom att bland annat auktionera ut en inspirationsföreläsning med Petter Stordalen. Dessutom startades en insamlingsbössa där tio presentkort på 10.000 kr lottades ut.
Auktionen med Petter S

Nordic Choice Hotels etablerar ny hotellkedja i Linköping

Nordic Choice Hotels etablerar ny hotellkedja i Linköping

Med Linköpings mest centrala cityläge så öppnar den 13 september Comfort Hotel Linköping City. Det blir hotellkedjans första hotell i stan och förutom cityläge erbjuder man prisvärt boende och restaurang med smårättskoncept. Baren i restaurangen och hotellet kommer att bli självklara mötesplatser för både Linköpingsbor och ditresta.

Nordic Choice Hotels anseende stort  när svenskarna rankar företag

Nordic Choice Hotels anseende stort när svenskarna rankar företag

Kantar Sifo presenterar nu resultatet av sin årliga mätning av hur svenskarna ser på landets mest välkända företag. Nordic Choice Hotels placerar sig i toppskiktet och är det enda av de undersökta företagen inom resenäringen med betyget ”högt anseende”.

Nordic Choice Hotels vädjar till Migrationsverket om ökad flexibilitet

Nordic Choice Hotels vädjar till Migrationsverket om ökad flexibilitet

De massiva uppsägningar som nu genomförs innebär att de med arbetstillstånd i Sverige, villkorade av anställning, nu är i fara för att utvisas till de länder som de för några år sedan flydde ifrån. Nordic Choice Hotels har genom ett brev till Migrationsverkets generaldirektör vädjat om en ökad flexibilitet under den tid som Covid-19 lamslår samhället.

Blocket Jobb hjälper till att hitta arbete åt Nordic Choice-medarbetare

Blocket Jobb hjälper till att hitta arbete åt Nordic Choice-medarbetare

För att underlätta för arbetsgivare har Blocket Jobb tagit fram initiativet “talanger sökes och talanger finnes”. Det handlar om att matcha företag som tvingas varsla med företag som fått ett ökat behov av personal. Först ut att använda tjänsten är Nordic Choice Hotels.

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

I ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels och kafferosteriet Löfbergs så serveras under mars månad ett särskilt framställt kaffe till hotellgästerna. Kaffet är resultatet av en ambition att stötta kvinnliga bönder och samtidigt bidra till att ställa om produktionen till att bli hållbart.

Nordic Choice Hotels ett av Sveriges mest rekommenderade varumärken

YouGov har i BrandIndex tittat närmare på vilka företag och varumärken som är bra på att skapa ambassadörer, det vill säga nöjda kunder som rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta. Ny på listan för 2019 är Nordic Choice Hotels som är Sveriges tionde mest rekommenderade varumärke.

Nordic Choice Hotels digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram

Nordic Choice Hotels digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram

Med fokus på innovation för hotellgästen och personlig utveckling för de anställda så startar nu Nordic Choice Hotels, genom sitt digitala utvecklingsbolag eBerry, utbytesprogrammet Boomerang. Initiativet till projektet kommer från medarbetarna själva och syftet är att som anställd få chansen att under en tid byta arbetsplats med någon annan.

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

När den Indiska regeringen nyligen arrangerade eventet “Kumbh Mela, för en bättre och hållbar värld”, så hade en särskild inbjudan gått till Quality Hotels driftsdirektör Susanna Ståhl. På plats i Kumbh Mela och New Delhi fick hon möjlighet att berätta om hennes och Nordic Choice Hotels arbete för ett hållbart ledarskap.

Emma Unogård korad till "Upcoming Executive Assistant of the year”

Emma Unogård korad till "Upcoming Executive Assistant of the year”

​För åttonde gången delades Nordic Choice Hotels årliga utmärkelse, ”Upcoming Executive Assistant of the year”, ut i samband med Företagsuniversitetets konferens "Vidgade Vyer". Årets vinnare blev Emma Unogård, Executive Assistant på Volvo Group Connected Solutions.

Petter Stordalen utsedd till Årets HR-profil

Petter Stordalen utsedd till Årets HR-profil

Igår blev det klart. Petter Stordalen fick som första person någonsin ta emot utmärkelsen Årets HR-profil. Priset delades under högtidliga former ut på Cirkus i Stockholm av branschföreningen Sveriges HR Förening.

Quality Hotel och Scandinavian Xpo

Nytt hotelltorn och internationellt mässområde när Nordic Choice Hotels deltar i utvecklingen av Arlanda

Vid en pressträff på Quality Hotel Arlanda Airport idag så presenterades planerna för flygplatsstaden, Airport City Stockholm. En av nyheterna som Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen kunde avslöja är byggandet av ytterligare ett hotelltorn till Quality Hotel Arlanda Airport som därmed får 419 hotellrum och kraftigt ökar förutsättningarna för fler och större mässor och möten.

Fredrik Ekelund

Fredrik Ekelund ny chef för Quality Hotel i Norden

Fredrik Ekelund (38) blir ny Senior Vice President för Quality Hotel i Norden. Rekryteringen är en viktig pusselbit då hotellkedjan Quality Hotel är på väg in i en kraftig tillväxt på den nordiska marknaden. Ekelund kommer närmast från rollen som Chief Operating Officer för retailkedjan Nille.

Nordic Choice Hotels bjuder in kvinnor till speeddejting med kvinnliga chefer.

Nordic Choice Hotels bjuder in kvinnor till speeddejting med kvinnliga chefer

Den 24 april bjuder Nordic Choice Hotels in kvinnor till en inspirerande frukost och speeddejting med några av koncernens kvinnliga ledare. Ett tiotal hotelldirektörer och chefer inom bland annat marknadsföring, sälj, HR, teknik, restaurang och fastighet kommer att finnas på plats för att dela med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Bild: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels skapar framtidens hotell i samarbete med KTH

​Nordic Choice Hotels har inlett ett samarbete med KTH Live-In Lab och upplåter hotellrum som testbädd för att möjliggöra tester och forskning. Syftet med satsningen är att kunna bygga mer hållbara och kostnadseffektiva hotell i framtiden.

Visa mer