Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vetenskap, teknik

Strawberry lanserar den nya hotellkedjan Stopover

Strawberry lanserar den nya hotellkedjan Stopover

Nästa år öppnar det första hotellet av ett 20-tal i den nya hotellkedjan Stopover. De klimatsmarta hotellen har elbilsresenären i fokus och förutom en skön säng att sova i, digitala och effektiva gästlösningar så erbjuds också spännande tjänster för både barnen och de fyrfota familjemedlemmarna.

Strawberry tar nästa steg i att förbättra gästresan

Strawberry tar nästa steg i att förbättra gästresan

Som en del av koncernens strategi att erbjuda enastående gästupplevelser, erbjuder nu Clarion Hotel Post mobila nycklar i Google Wallet™. Hotellgruppen är den första hotellkedjan i världen att erbjuda tjänsten.
Lanseringen av hotellnycklar i Google Wallet är resultatet av ett nära samarbete mellan Strawberry, Vingcard (ett ASSA ABLOY-företag) och Zaplox. För Strawberry möjliggör detta inte bar

VANN PRIS: I maj tilldelades Strawberry priset "Trailblazer of the Year" på MEWS Unfold

Digital transformation på Strawberry skapar resultat

Under de senaste 18 månaderna har Strawberry genomfört ett av Europas största digitaliseringsprojekt inom hotellbranschen. En genomgående förnyelse av alla digitala verktyg i koncernen har förenklat vardagen för de anställda på över 200 hotell och möjliggjort nya intäktsströmmar.

Den digitala förnyelsen gynnar 9 miljoner gäster per år med bättre lösningar för självbetjäning och förstärker d

Strawberry lanserar miljörapport för konferenser och event

Strawberry lanserar miljörapport för konferenser och event

Som en del i koncernens strategi att bli klimatneutrala i egen drift till 2030 lanserar man nu en miljörapport för att minska sina egna utsläpp och hjälpa kunderna minska sina. Rapporten är en av de första i sitt slag i Norden och inkluderar utsläpp av koldioxid, energi och vattenanvändning.
Siffrorna i rapporten är baserat på den specifika konferensanläggningen och konferensen och visar hur de

Clarion Hotel Post, det första hotellet i Norden med rumsnycklar i Apple Wallet

Strawberry lanserar rumsnyckel i Apple Wallet

Under sommaren kan gäster som bor på Clarion Hotel Post enkelt lägga till sin rumsnyckel i Apple Wallet. För att bekvämt komma in i sitt hotellrum krävs en enkel knapptryckning på en iPhone eller Apple Watch. Hotellet är den första av Strawberrys (tidigare Nordic Choice Hotels) egendomar som lanserar den här funktionen.
Lanseringen av rumsnycklar i Apple Wallet är ett samarbete med ASSA ABLOY G

Nordic Choice Hotels rekryterar för att personifiera gästresan genom data, analys och insikt

Nordic Choice Hotels rekryterar för att personifiera gästresan genom data, analys och insikt

Nordic Choice Hotels har letat långt utanför landsgränserna efter en världsspelare för att accelerera sitt datadrivna arbetssätt med fokus på gästresan och gästnöjdhet. Valet föll tillslut på Dianne Ramirez Robillos som i december tillträdde den nya tjänsten VP Personalization, Data & Insights.
Dianne kommer senast från en liknande roll inom Qatar Airways där hon fick hela organisationen a

Uppdatering om IT-situationen på Nordic Choice Hotels med anledning av onsdagens datavirus

Natten till den 2 december drabbades Nordic Choice Hotels IT-system av en virusattack. Viruset påverkade systemet för bokningar, in- och utcheckning samt betalningslösningar. Efter händelsen har man arbetat dygnet runt med interna och externa resurser för att få en överblick över attackens omfattning, samt återställa systemen så att driften av hotellen kan återgå till det normala.

Tak och fasad på House of Choice pryds med solcellspaneler.

Skandinaviens första nollenergihotell är nu i drift

Tisdagen den 1 juni checkade de första hotellgästerna in på Comfort Hotel Solna. Hotellet är först i Skandinavien, kanske världen, med att alstra mer energi än vad det förbrukar tack vare låg energianvändning i kombination med fasad och tak klädda med solcellspaneler.

Initiativtagarna Lidls Vernes Popara och Clarion Hotel Malmö Lives Jens Lyckman.

Nordic Choice Hotels och Lidl i unikt samarbete kring rekrytering

Nordic Choice Hotels ingår idag ett unikt branschöverskridande samarbete med Lidl Sverige för att hjälpa varslade medarbetare till ny försörjning. Syftet förutom att hjälpa drabbade utifrån coronakrisen är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan på Lidl för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska.

Konferensrummet Santiago Bernabéu på Quality Hotel™ Friends är ett av många rum som du kan boka genom den nya funktionen.

Framtiden har nu nått konferensvärlden - Onlinebokning förenklar för konferensbokare

Utvecklingen i samhället går i rekordfart. Allt fler områden digitaliseras. Människors och företags vardag förenklas. Ett område som varit undantaget från denna utveckling är konferenser. Nordic Choice Hotels lanserar nu en onlinetjänst för bokning av konferenslokaler, utrustning och mat. Tjänsten är den första i sitt slag och har under lång tid varit efterfrågad av konferensbokare.

Nordic Choice Hotels i nytt samarbete kring klimatsmarta on-demand transporter

Nordic Choice Hotels i nytt samarbete kring klimatsmarta on-demand transporter

Med fokuset att erbjuda hotellgästen upplevelser som förhöjer och förenklar hotellvistelsen samtidigt som den bidrar till att styra samhället i en grön riktning så har Nordic Choice Hotels ingått ett samarbete med MobilityTech-bolaget AYO om installation av el-scootrar på 82 av sina hotell i Sverige, Norge och Danmark.

Nordic Choice Hotels digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram

Nordic Choice Hotels digitala utvecklingsbolag eBerry startar globalt utbytesprogram

Med fokus på innovation för hotellgästen och personlig utveckling för de anställda så startar nu Nordic Choice Hotels, genom sitt digitala utvecklingsbolag eBerry, utbytesprogrammet Boomerang. Initiativet till projektet kommer från medarbetarna själva och syftet är att som anställd få chansen att under en tid byta arbetsplats med någon annan.

Visa mer