Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utbildning

Nordic Choice Hotels rekryterar för att personifiera gästresan genom data, analys och insikt

Nordic Choice Hotels rekryterar för att personifiera gästresan genom data, analys och insikt

Nordic Choice Hotels har letat långt utanför landsgränserna efter en världsspelare för att accelerera sitt datadrivna arbetssätt med fokus på gästresan och gästnöjdhet. Valet föll tillslut på Dianne Ramirez Robillos som i december tillträdde den nya tjänsten VP Personalization, Data & Insights.
Dianne kommer senast från en liknande roll inom Qatar Airways där hon fick hela organisationen a

Trots pandemin: Hårt tryck på Nordic Choice Hotels gymnasieutbildning inför hösten

Trots pandemin: Hårt tryck på Nordic Choice Hotels gymnasieutbildning inför hösten

Efter tre års studier så tar imorgon de första eleverna studenten från Nordic Choice Hotels och Realgymnasiets Hotell- och restaurangprogram. De elever som genomgått utbildningen har nu en jobbgaranti att lösa in som ger dem en fot in på arbetsmarknaden. Trots pandemin så visar dessutom antalet ansökningar till utbildningen i höst att intresset ökat och fler söker sig till branschen.

STUDENTBOENDE: Det här rummet på Comfort Hotel Göteborg står klar för en student i höst.

​Studenter i bostadsnöd kan nu flytta in hos Nordic Choice Hotels

Hotellrum och lägenheter erbjuds nu till ett fast månadspris för studenter som kämpar för att hitta boende. ​Erbjudandet gäller till den 7 december och betalas i förskott månadsvis. Om gästen bokar två eller tre månader får den en extra rabatt på sin vistelse och kan bo på hotell eller i lägenhet under hösten för mindre än från 7 500 kronor per månad på de billigaste hotellen.

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

Kvinnors entreprenörskap i centrum när Nordic Choice Hotels serverar kaffe

I ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels och kafferosteriet Löfbergs så serveras under mars månad ett särskilt framställt kaffe till hotellgästerna. Kaffet är resultatet av en ambition att stötta kvinnliga bönder och samtidigt bidra till att ställa om produktionen till att bli hållbart.

Petter Stordalen och Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige, tillsammans med Realgymnasiets elever på hotellutbildningen i Göteborg. Foto: Kate Gabor

Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Göteborg

​Petter A Stordalen var på plats på Clarion Hotel Post i Göteborg för att inviga den nya hotellutbildningen som Nordic Choice Hotels startat tillsammans med Realgymnasiet. Den treåriga gymnasieutbildningen ska motverka personalbristen inom hotellbranschen.

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

Nordic Choice Hotels arbete för hållbart ledarskap uppmärksammas internationellt

När den Indiska regeringen nyligen arrangerade eventet “Kumbh Mela, för en bättre och hållbar värld”, så hade en särskild inbjudan gått till Quality Hotels driftsdirektör Susanna Ståhl. På plats i Kumbh Mela och New Delhi fick hon möjlighet att berätta om hennes och Nordic Choice Hotels arbete för ett hållbart ledarskap.

Från vänster: Jan Vikström, ägare och grundare Lärande Sverige,  Monica Almgren, konceptutvecklare Lärande i Sverige, Tina Hedman, hotelldirektör Quality Hotel Globe och Ann Mårder, VP People & Culture Nordic Choice Hotels tog emot priset.

Nordic Choice Hotels vann pris för sin hotellutbildning

​Nordic Choice Hotels och Realgymnasiets nya hotellutbildning kammade under torsdagen hem Travel News Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare. Priset delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda.

Petter Stordalen tillsammans med Lärande i Sveriges ägare Jan Vikström, som ligger bakom utbildningen. Bild: Lärande i Sverige

Petter Stordalen invigde ny hotellutbildning i Stockholm

​Petter A Stordalen var på plats på Quality Hotel Globe i Stockholm för att inviga den nya hotellutbildningen som Nordic Choice Hotels startat tillsammans med Realgymnasiet. Den treåriga gymnasieutbildningen ska motverka personalbristen inom hotellbranschen.

Bild: Lärande i Sverige

Nytt samarbete mellan Nordic Choice Hotels och Lärande i Sverige ska möta akut brist på personal inom hotellbranschen

Statistik från skolverket visar att årets söksiffror till hotell- och turismprogrammet på gymnasiet har minskat med 13,5 procent, samtidigt som branschens kompetensbehov ökar. Ett tätare samarbete mellan bransch och skola är en viktig del av lösningen enligt Nordic Choice Hotels och Lärande i Sverige. Tillsammans startar de därför i augusti en ny hotellutbildning på Realgymnasiet i Stockholm.

Några av Nordic Choice Hotels främsta kvinnliga ledare fanns på plats på "Meet a leader". Bild: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels bjöd in till speeddejting med kvinnliga chefer

Idag samlades flera kvinnor i Stockholm för att speedeejta några av Nordic Choice Hotels främsta kvinnliga ledare. Ett tiotal chefer inom olika områden inom koncernen och med olika bakgrunder fanns på plats för att dela med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Nordic Choice Hotels bjuder in kvinnor till speeddejting med kvinnliga chefer.

Nordic Choice Hotels bjuder in kvinnor till speeddejting med kvinnliga chefer

Den 24 april bjuder Nordic Choice Hotels in kvinnor till en inspirerande frukost och speeddejting med några av koncernens kvinnliga ledare. Ett tiotal hotelldirektörer och chefer inom bland annat marknadsföring, sälj, HR, teknik, restaurang och fastighet kommer att finnas på plats för att dela med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Elever på Realgymnasiet.

Nordic Choice Hotels och Realgymnasiet startar utbildning med jobbgaranti

Utmaningarna kring kompetensförsörjning inom besöksnäringen är enorma. I takt med att branschen fortsätter växa så är situationen på väg att bli kritisk. För att motverka detta har Nordic Choice Hotels tillsammans med Realgymnasiet valt att starta en egen yrkesinriktad gymnasieutbildning. Efter avslutad och godkänd utbildning så garanteras eleven minst sex månaders anställning.

Camilla Byrinder vinnare av Local EAT Award 2016

Verktyg mot matsvinn vinnare av nordiskt hållbarhetspris

Det blev Camilla Byrinder från Stockholm som gick segrande ur Local EAT Award 2016. Hennes lösning för att minska matsvinnet i landets skolor konkurrerade ut 9 andra regionala vinnare från Sverige och Norge. Vinsten hon idag fick ta emot på EAT Stockholm Food Forum var 100 000 kronor och mentormöte hos entreprenören Petter A Stordalen.

Umeå Smakfestival

Nordisk hållbarhetstävling fick smak på Umeå

Det blev en festival i Umeå som bygger på matglädje och lokal och hållbar mat och dryck som vinner årets Local EAT Award i norra Sverige. Umeå Smakfestival får nu chansen att tävla om huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter Stordalen.

Visa mer